Ранглиста: Гришо се завърна в топ 20!

от в 10:15 на 22.09.2020
Димитър Беловски

В обновената ранглиста на ATP Григор Димитров изкачва три позиции до №19 в света с актив от 2 055 точки. Така българинът се завръща в топ 20 на най-добрите тенисисти.

Изкачването на българина в световната ранглиста се дължи на доброто му представяне на турнира в Рим, където Гришо стигна до четвъртфиналите. Там той отпадна от Денис Шаповалов с 6:2, 3:6, 6:2.

19-ото място на Григор означава загуба на позиции за други тенисисти. Милош Раонич, Феликс Оже-Алиасим и Кристиан Гарин губят по една позиция и съответно вече са №20, №21 и №22.

Димитър Кузманов запазва своята 292-ра позиция. Третата ни ракета Александър Лазаров изкачва едно място нагоре и вече е №538.

Денис Шаповалов за първи път в кариерата си се намира в топ 10 на най-добрите тенисисти. Канадецът се представи великолепно на „Мастърса“ в Рим, където отпадна на полуфиналите на надпреварата. Той изкачва четири позиции и вече е №10, а това е единствената промяна в първата десетка на света. За сметка на Шаповалов, Роберто Баутиста Агут вече е №11.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглиста: Гришо се завърна в топ 20! Димитър Беловски
Теми:  
atp | григор димитров | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook