Ранглиста: Надал отново е №1 в света, Гришо се завърна в топ 20

от в 06:40 на 04.11.2019
Калоян Пламенов

Рафаел Надал отново е №1 в света след днешното обновяване на световната ранглиста. Матадора измести Джокера и е на върха с актив от 9,585 точки. Сърбинът вече е втора ракета в световната ранглиста с 8,945 точки, след като двамата си размениха позициите.

Третото място е за Роджър Федерер с 6,190 точки, а четвърти и пети са Данил Медведев и Доминик Тийм, като освен първите две места няма други размествания в челната петица на световната ATP ранглиста.

Стефанос Циципас обаче прогресира с една позиция и е шести, а пък Александър Зверев е на седмото място след спад с едно място. Матео Беретини записа ново рекордно класиране и вече е осма ракета в световния тенис след прогрес с едно място, а Роберто Баутиста-Агур е девети пак с прогрес от едно място.

Гаел Монфис вече е в топ 10 след прогрес с три места, а Давид Гофен изпадна от челната десетка след отстъпление с три места и вече е 11-и. 

Няма как да пропуснем и прогреса на финалиста в Париж Денис Шаповалов, който заема рекордното за него 15-о място в ранглистата след прогрес с цели 13 позиции. Карен Хачанов, който бе детрониран още във втория кръг в Париж, пък вече е 17-и в света след спад с цели 9 места. 

Григор Димитров се завърна в топ 20 на световния тенис и след прогрес със седем позиции днес заема 20-то място в ранглистата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглиста: Надал отново е №1 в света, Гришо се завърна в топ 20 Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook