Ранглиста: Надал се доближи до върха, Гришо с огромен скок от 53 позиции

от в 10:55 на 09.09.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович запази лидерството си в мъжката ранглиста, макар че бе детрониран на US Open от Стан Вавринка. 

Той е лидер с актив от 9865 точки, но доста близо до него е Рафаел Надал. Матадора спечели турнира и събра 9225 точки, което прави разликата между двамата доста малка и ако травмата на Джокера в рамото се окаже по-сериозна скоро може да бъде изместен от върха.

Роджър Федерер си запазва третата позиция, а финалистът от US Open Данил Медведев бележи рекордно класиране и е четвърти в света след прогрес с едно място в ранглистата.

Доминик Тийм е пети след отстъпление с едно място, а Александър Зверев си запазва шестата позиция. 

Стефанос Циципас е седми след прогрес с едно място, а Кей Нишикори е осми след спад с едно място. Карен Хачанов и Роберто Баутиста-Агут са девети и десети и няма промяна в тяхното класиране от преди турнира. 

Италианецът Матео Беретини бележи рекорд в собственото си класиране. След 1/2-финала на US Open той прогресира с дванадесет позиции и от днес е на дванадесетото място в световната ранглиста.

Стан Вавринка пък влезе в топ 20 след прогрес с пет позиции и от днес е деветнадесета ракета в света. Нашият Григор Димитров пък е на 25-ото място след огромен скок от 53 позиции в ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглиста: Надал се доближи до върха, Гришо с огромен скок от 53 позиции Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | ранглиста | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook