Ранглисти: Григор Димитров изгуби мястото си в топ 20

от в 09:53 на 23.05.2022
Калоян Соколов

Вчера Григор Димитров записа своята най-убедителна победа някога на ниво Голям шлем, за да се класира за втория кръг на Ролан Гарос. Българинът отпусна само три гейма на Маркос Гирон и взе своето отмъщение за случилото се миналия сезон на същия турнир, когато родният ни представител получи сериозна травма в областта на гърба и беше принуден да се откаже, което изпрати американеца в следващия етап на надпреварата.

През миналата седмица обаче първата ни ракета не взе участие на никакви турнири и това ще му коства една позиция в ранглистата. Димитров наскоро се завърна в топ 20, след като отсъстваше близо година от този престижен ешалон на ранглистата, но временно отново ще трябва да го напусне, тъй като Алекс Де Минор достигна до полуфиналите в Лион и така ще измести хасковлията до номер 21 в подреждането.

Добрите новини са свързани с това, че нашият сънародник няма никакви точки за защита в Париж и би трябвало съвсем скоро отново да възвърне изгубената позиция, а вероятно и да надгради над нея, защото българинът се намираше в много лош период през лятото на 2021-а и сега има всички шансове да увеличи без особени усилия точковия си актив.

Пълна ранглиста при мъжете: https://www.atptour.com/en/rankings/singles

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор Димитров изгуби мястото си в топ 20 Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook