Ранглисти: Григор Димитров отбелязва рекордно класиране от октомври 2018-та година насам!

от в 17:11 на 12.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров вече заема своята най-висока позиия от близо 6 години насам. Българинът през миналата година не участва на Мастърса в Монреал, докато сега достигна до третия кръг и така добави 90 точки към своя актив за световната ранглиста. Григор се завърна в топ 10 на 1-ви април този сезон, а оттогава насам незименно заемаше тази позиция, но сега ще се изкачи с едно място напред и ще бъде номер 9 в световната ранглиста на ATP.

Това се дължи на неучастието на Алекс Де Минов в канадския мегаполос, тъй като австралиецът трябваше да защитава своя миналогодишен финал, но все още се възстановява от контузия в бедрото и така загуби 600 точки от своя актив, слизайки до 10-тата позиция - 3480 точки.

По този начин Димитров записва рекордно класиране от 14 октомври 2018-та година насам, а в Синсинати няма никакви точки за защитаване, така че би могъл да се изкачи още по-напред.

Любопитното на тазседмичната ранглиста е, че тя бива публикувана още преди финала в Монреал, който по изключение ще се проведе с един ден по-късно, което се наложи заради късния завършек на олимпийския тенис турнир. Каспър Рууд остава под номер 8, като е само на 200 пункта пред нашия най-добър тенисист, а Хуркач стои солидно на седмата позцияи, разполагайки с актив от 4215 точки.

Андрей Рубльов пък се откъсва сериозно от тази група, тъй като достигна до финала в Монреал и вече е на над 900 точки пред нашия сънардник, а евентуална титла ще му позволи да има цели 4965 пункта.

Добрите новини са свърани със слабото представяне на преследвачите на Григор. Стефанос Циципас (номер 11) загуби още първия си мач в Канада и остава с 3465 точки, а Тейлър Фриц също отпадна във втория кръг и има общо 3290 пункта. 

Голям спад отбелязва миналогодишния полуфиналист Томи Пол, чийто актив се стопи до 3065 точки, а топ 15 допълват американците Бен Шелтън и Себастиан Корда, които затварят 15, както и кръга от играчи, които са на по-малко от 1100 точки изоставане от родния ни представители -  съответно 2955 и 2625 пункта.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор Димитров отбелязва рекордно класиране от октомври 2018-та година насам! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook