Ранглисти: Григор Димитров с ново изкачване и върхово класиране от година насам!

от в 11:17 на 21.08.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров може да допусна загуба на старта в Синсинати, отстъпвайки с 2:6 2:6 на Александър Зверев и така да напусна надпреварата още в първи кръг за втора поредна година, но въпреки това отбелязва изкачване с една позиция в световната ранглиста и от днес е под номер 19 в нея. 

Това стана възможно, тъй като Борна Чорич отпадна още на 1/16-финалите в Синсинати и не можа да защити миналогодишния си трофей, което доведе до загуба на 955 точки за хърватина и той загуби цели 13 позиции в класацията, като от днес е 29-а ракета на света.

Така Григор записа своята най-висока позиция от миналия август насам и има солидна преднина от 90 точки пред своя най-близък преследвач, а именно Франсиско Серундоло. Неприятното е, че Димитров трудно би могъл в скоро време да осъществи нов прогрес в ранглистата, защото е на цели 315 пункта зад Лоренцо Музети, който заема 18-ото място, но не бива да забравяме, че българинът достигна едва до втория кръг на US Open през миналата година и има добри шансове да прибави нови точки към актива си.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор Димитров с ново изкачване и върхово класиране от година насам! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook