Ранглисти: Григор Димитров се доближава до място сред първите 8 в света

от в 09:17 на 22.04.2024
Елеонора Александрова

 Григор Димитров си взе кратка почивка от официалните състезания, след като хвърли толкова много сили в Маями и Монте Карло, за да бъде готов на 10 процента за най-важната част от клей сезона и още от вдругиден ще можем да го наблюдаваме на Мастърса в Мадрид. Въпреки отсъствието му от Тура през последната седмица, то единственият негатив за Григор е, че Каспър Рууд отвори сериозна разлика между 6-тото и 10-тото, което запазва нашата първа ракета - 840 точки.

Това се дължи на спечелената титла в Барселона от страна на скандинавеца, a плътно зад него е Стефанос Циципас, който има аванс от 390 точки пред българина, но има да защитава 1/4-финал в Мадрид и Григор би имал шанс да го настигне в ранглистата, защото Димитров отпадна в третия кръг на състезанието в испанската столица и спокойно би могъл да добави нови точки към своя актив от 3640.

Рубльов, който записа четвърто поредно поражение, загуби още 105 точки в актива си и в момента е на само 190 пункта пред Григор, а при пореден провал над руснака, българинът би могъл да го изпревари много скоро и да се настани в топ 8, което ще му е от сериозна помош при жребиите. Разликата между Хуркач и Димитров пък е едва 35 точки, а най-близките преследвачи на световната десетка са съответно Алекс Де Минор (3470 точки) и Холгер Руне (3245 точки).

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор Димитров се доближава до място сред първите 8 в света Елеонора Александрова
Теми:  
atp | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook