Ранглисти: Григор Димитров се отдалечава от топ 20

от в 08:08 на 10.10.2022
Калоян Соколов

Последните седмици определено не са сред най-положителните за Григор Димитров, който имаше известни физически проблеми и си взе дълга пауза след края на US Open. Първата ни ракета обаче увери, че тези проблеми са вече зад гърба му и се включи на Sofia Open за пръв път от 2017-та насам. За наше съжаление обаче, то бившият шампион остана много далеч от най-добрия си тенис и отпадна още на старта, а впоследствие българинът се отказа от надпреварата в Астана, което беше ясно доказателство, че явно той не е преодолял напълно здравословните си проблеми.

Това пък позволи на конкурентите му да се откъснат пред него и 20-тата позиция вече се отдалечава сериозно от родния ни представител. Всеки един измежду Денис Шаповалов, Ник Кирьос и Роберто Баутиста Агут достигна поне до четвъртифинал на някой от двата ATP 500 турнира през седмицата и така Григор остава на 285 точки от канадеца, който затваря топ 20.

Все пак добрите новини са, че нито един състезател не изпревари Димитров, чиято позиция остава 24-тата, а ние му стискаме палци да се завърне през следващата седмица за състезанието в Стокхолм и да направи един силен финал на сезона, за да си осигури място сред по-високопоставенията на следващия Аустрелиън Оупън.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор Димитров се отдалечава от топ 20 Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook