Ранглисти: Григор остава в топ 10, но преследвачите скъсяват дистанцията спрямо него

от в 12:08 на 01.07.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров избра да не играе подготвителен турнир в седмицата преди Уимбълдън, както досега е правил в цялата си кариера и съответно остана с точков актив от 3750 пункта, запазвайки своето 10-то място в класацията. Подобен избор направиха всички членове на световния топ 10, които също също не отбелязват никакво двожение в световната ранглиста, което означава, че българинът остана на 80 точки от деветия Алекс Де Минор и на 275 точки от осмия Каспър Рууд.

Хуберт Хуркач и Андрей Рубльов пък са съответно с актив от 4235 и 4420 точки, което ги прави достижима цел за Григор, ако той повтори най-доброто си постижение в своята кариера от Уимбълдън, а именно достигане до 1/2-финалите. Преследвачите на българина обаче скъсяват дистанцията си от него. Стефанос Цицпас е само на 5 пункта от Димитров, а Тейлър Фриц спеели титлата в Ийстбърн, което го доближава на 400 точки от шампиона в Бризбейн, а американецът през миналата година достигна само до втория кръг на Уимбълдън, докато нашият сънародник направи рейд до 1/8-финалите на състезанието.

13-тият Томи Пол пък загуби 105 пункта от своя общ сбор и в момента разполага с точно 3105 ATP точки, а Бен Шелтън и Холгер Руне допълват топ 15, намирайки се на над 1000 пункта зад родния ни представител.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор остава в топ 10, но преследвачите скъсяват дистанцията спрямо него Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook