Ранглисти: Григор прибави нови точки към актива си и съкрати разликата с играчите пред него

от в 05:22 на 07.08.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров откри своето американско тенис лято по отличен начин, след като за пръв път в своята кариера достигна до 1/2-финалите на надпреварата във Вашингтон, където беше спрян от Даниел Еванс. Така първата ни ракета прибави 135 точки към актива си за световната ранглиста, но това няма да му бъде достатъчно, за да прогресира в нея и той остава под номер 20 в класацията, разполагайки с актив от 1735 пункта.

Интересното е, че 19-ият Лоренцо Музети е с цели 215 точки пред Димитров в подреждането, което наглед не дава особено добри шансове на Григор да прогресира през следващата седмица, тъй като трябва да достигне поне до 1/2-финалите на Мастърса в Торонто.

Еванс пък диша във врата на българина и е на само 4 пункта зад него, но оттам насетне разликите стават с измерения от над 150 точки в полза на нашия сънародник спрямо неговите преследвачи, така че родният ни представител почти сигурно ще остане в топ 20 до края на лятото, защото през миналия сезон не премина отвъд втория кръг на нито един измежду следващите турнири в Северна Америка и сега ще има отлична възможност да натрупа нов точков актив.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор прибави нови точки към актива си и съкрати разликата с играчите пред него Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook