Ранглисти: Григор се приближава на крачка от заветното осмо място в класацията на ATP

от в 09:26 на 22.07.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров остава част от топ 10, въпреки че се възстановява от контузия и не взе участие в никакви турнири през миналата седмица. Още по-радващото е, че настоящата седмица няма да подложи под въпрос мястото в десетката на най-добрия ни тенисист, защото никой сред топ 15 не е заявил турнирни участия преди Олимпиадата в Париж, а там точки няма да се раздават, така че Григор още дълго ще бъде в най-елитния ешалон на ATP класацията.

Българинът е десети с актив от 3770 точки и се приближава сериозно до заветното осмо място, което ще му даде шанс да участва на ATP финалите в Торино. Това стана възможно, тъй като Андрей Рубльов и Каспър Рууд загубиха първите си мачове в Бощад, а те бяха съответно финалист и шампион от миналата година. Така руснакът вече е на едва 60 точки пред нашия тенисист, докато Рууд  с точно 155 пункта по-напред от първата ни ракета.

Хуберт Хуркач и Алекс Де Минор запазват своя актив и към момента полякът е с 4105 точки в актива си, докато Де Минор има 4185 спечелени пункта, което също ги прави реалистични мишени за изпреварване.

Най-близките преследвачи на Григор пък са Тейлър Фриц и Стефанос Циципас, като и двамата са на едва 65 точки разстояние от него. Томи Пол също не е много далеч, имайки 3410 точки срещу името си, а топ 15 се допълва от Бен Шелтън и Уго Юмбер, които са на над 1000 точки зад Григор.

Припомняме ви, е наскоро Димитров сподели как вече тренира и рехабилитацията му върви добре, така че през през следващата седмица можем да го очакваме да се завърне на корта за участие на надпреварата във Вашингтон, където ще е поставен под номер едно и евентуална титла ще го вкара със сигурност в топ 8 на света.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор се приближава на крачка от заветното осмо място в класацията на ATP Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook