Ранглисти: Григор се приближава към това да изпревари Хуркач; далеч е пред преследвачите си

от в 07:27 на 17.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров си взе заслужена почивка в седмицата след Ролан Гарос, но това не му попречи да запази своето 10-то място в световната класация, тъй като нямаше да защитава никакви точки. Българинът остава с актив от 3775 точки в подреждането на ATP и дори скъсява разликата спрямо него и деветото място, тъй като Хуберт Хуркач имаше да защитава четвъртфинал в Щутгарт, но изобщо не се появи в германския град и загуби 45 точки от своя актив, който в момента възлиза на точно 3950 пункта.

Полякът дори губи една позиция в ранглистата, което важи и за Каспър Рууд, а това се дължи на спечелването на титлата в Хертогенбош от страна на Алекс Де Минор, който вече е седми с 4085 точки, докато Рууд е с 4025. Шестият Андрей Рубльов вече е на сериозна дистанция от първата ни ракета, разполагайки с 4170 пункта в своя актив.

Най-близкият преследвач на Григор е Стефанос Циципас, който е само на 35 точки от него, но оттам насетне разликите стават много големи, тъй като 12-ият Тейлър Фриц има пасив от близо 700 пункта спрямо българина, а Томи Пол, Бен Шелтън и Холгер Руне са на повече от 1000 точки точки зад нашия топ тенисист.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор се приближава към това да изпревари Хуркач; далеч е пред преследвачите си Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook