Ранглисти: Григор запазва позиции в топ 10 и има голям шанс да прогресира през идната седмица

от в 08:00 на 08.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров запазва деветото си място в световната ранглиста. Българинът достигна до тази си позиция, след като се класира за финала на Мастърса в Маями, но имаше реалната опасност да бъде изпреварен от Хуберт Хуркач, ако световният номер 10 достигне до финала на надпреварата в Ещорил. Полякът пък изпълни план максимум, след като завоюва дебютната си титла на клей и прибави 240 точки към актива си, с което повиши общия си сбор на 3665, докато Григор разполага с 3540 точки.

Димитров обаче не трябваше да отстъпва в световната класация, защото Каспър Рууд се нуждаеше от достигане на същата цел като Хуркач в португаския град, ако иска да остане пред първата ни ракета в класацията. Защитаващият шампион обаче се провали в тази си задача, напускайки турнира във фазата на финалната четворка и така ще отстъпи с две позиции назад, разменяйки местата си от миналата седмица с поляка, когато двукратният финалист от Ролан Гарос беше осми, а Хуркач десети.

Добрите новини за Григор са свързани с обстоятелството, че той няма почти никакви точки за защита в Монте Карло, тъй като отпадна още във втория кръг през миналата година, докато тенистите около него не могат да кажат същото нещо за себе си. Най-близкият преследвач на българина е именно Рууд, който е на 75 точки зад него и има да защитава достигане до осминафиналите, а подобна е и ситуацията с шампиона от Ещорил.

Холгер Руне пък е финалист от миналия сезон и има да брани цели 650 точки, така че Григор може да се озове спокойно на седмото място през следващата седмица, ако надвие младия датчанин в еветуалния очертаващ се осминафинал между тях в Княжеството.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор запазва позиции в топ 10 и има голям шанс да прогресира през идната седмица Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook