Ранглисти: Григор запазва рекордното си място за сезона и се откъсва пред преследвачите си

от в 10:17 на 19.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров запази деветото си място в световната ранглиста. Българинът имаше добра възможност да си подсигури място сред топ 8 на поставените за US Open, тъй като нямаше да защитава никакви точки, но допусна четвъртата си поредна загуба в Охайо, отстъпвайки на старта срещу Фабиан Марожан. Все пак българинът определено може да е щастлив от това, че за втора поредна седмица остава на позицията, която не беше заемал от октомври 2018-та година.

Родният ни представител е с актив от 3655 точки в световната ранглиста и изостава с 200 точки от Каспър Рууд, който се намира точно пред него. Хуберт Хуркач не можа да защити точките си от миналогодишния полуфинал в Синсинати и вече разполага с общо сбор от 4055 пункта, заемайки седмата позициия. Шестият Андрей Рубльов пък записа нова силна седмица, достигайки до финалната осмица на надпреварата в Охайо и вече е с повече от 1000 точки пред нашатата първа ракета, имайки актив от 4805 пункта.

Преследвачите на Григор имаха откровено неуспешна седмица и никой измежду тях не се приближи до него, а дори напротив. Десетият Алекс Де Минор е на отстояние от 220 точки от него, а Стефанос Циципас остава 11-ти, изоставайки с 10 пункта от Де Минор. Тейлър Фриц пък загуби цели 170 точки и сборът му се стопи до 3120 пункта. Това приближава Бен Шелтън до целта му да стане първа ракета на САЩ, защото 21-годишният младок игра 1/4-финал в Синсинати и в момента има актив от 3110 точки.

Топ 15 се затваря от Томи Пол (2985) и Холгер Руне, който имаше най-силна седмица измежду изброените тенисисти, достигайки до 1/2-финалите на Мастърса в Охайо, а това му позволи да съкрати изоставането си от Димитров на под 900 пункта.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор запазва рекордното си място за сезона и се откъсва пред преследвачите си Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook