Ранглисти: Кирьос със сериозно изкачване; Циципас с най-лошо класиране от 3 години

от в 08:49 на 15.08.2022
Калоян Соколов

Мастърс надпреварата в Монреал предложи множество изненадващи резултати и това се отрази сериозно на ранглистата, в която можем да видим сериозно количество промени на челните позиции през тази седмица. Лидер продължава да бъде Даниил Медведев, но той не можа да защити трофея си в канадския град, след като отпадна на старта от Ник Кирьос и в момента има крехката преднина от 125 точки пред Александър Зверев. Всъщност германецът почти сигурно щеше да оглави ранглистата, ако не се беше контузил на Ролан Гарос, ала сега ще трябва да почака още известно време, за да го направи. Саша спечели титлата в Синсинати през миналия сезон, а сега няма да има възможност да участва в надпреварата, така че Медведев ще остане още известно време начело. Любопитна подробност пък е, че московчанинът е първият номер едно в историята с актив под 7000 точки.

Третото и четвъртото място в подреждането са заети от съответно Карлос Алкарас и Рафаел Надал, докато Каспър Рууд се завръща в първата петица. Това стана възможно,след като норвежецът достигна до полуфиналите в Монреал и по този начин съумя да изпревари Новак Джокович и Стефанос Циципас, който за последно се намираше на седмата позиция през вече далечната 2019-та година.

Няма как да не отбележим и прогреса от девет места на шампиона Пабло Кареньо Буста, чийто рейд към трофея в Канада го направи новия номер 14 в класацията. Другите състезатели с най-сериозно изкачване са британците Даниел Еванс и Джак Дрейпър. По-опитният от тях прави скок от цели 16 позиции, след като остана на крачка от финала в Монреал и вече е 23-ти в света. Тийнейджърът пък тръгна от квалификациите на състезанието и беше спрян чак на четвъртфиналите, а това му позволи да направи още по-сериозно изкачване от своя сънародник, прелитайки 27 места напред до върховата си 55-та позиция.

Накрая ще отбележим и поредната страхотна седмица на Ник Кирьос от неговото завръщане на корта насам. Австралиецът пропусна целия клей сезон, а оттогава достига поне до четвъртфинал във всеки един турнир, на които взема участие. Такъв беше случаят и в Монреал, където Ник даже записа победа над актуалния световен номер едно и в крайна сметка ще посрещна седмицата като световен номер 28, завръщайки се в топ 30 за пръв път от 2 години и половина насам.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Кирьос със сериозно изкачване; Циципас с най-лошо класиране от 3 години Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | даниел еванс | даниил медведев | джак дрейпър | карлос алкарас | Ник Кирьос | новак джокович | пабло кареньо буста | ранглисти | рафаел надал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook