Ранглисти: Кузманов се завръща в топ 200; Андреев с рекордно класиране

от в 04:45 на 21.11.2022
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяването на световната ранглиста, която днес безспорно има с какво да ни зарадва по повод възхода за част от родните представители в АТР Тура.

Димитър Кузманов постигна поредни победи за първи път от повече от месец насам, след като в този период се бореше и с травма, която обаче преодоля без сериозни затруднения и с добрата си игра на Чаланджъра в Хелзинки намери място във фазата на четвъртфиналите, което му отреди изкачване с 12 позиции за класацията на АТР и завръщане сред първите 200 на света, заемайки статута на номер 195. По всичко личеше, че Мико набира нужния игрови ритъм в представянето си, ала намирайки се в самия край на сезона, пловдивчанинът избра да откаже участията си на Чаланджърите в Андрия и Маспаломас, с което да концентрира фокуса си изцяло върху подготовката за новата година и квалификациите на Аустрелиън Оупън.

Адриан Андреев на свой ред също блестеше при участието си във финландската столица, където се поздрави с две престижни победи над по-високоранкирани от него състезатели и подобно на пловдивчанина достигна четвъртфиналите на състезанието. Благодарение на това си представяне третата ни ракета прогресира с 13 места в подреждането, което го отвежда до нов личен връх в световната ранглиста и Ади от днес вече е на 207-ата позиция, като се доближава максимално до дебют в топ 200.

Навярно обаче всички погледи биват приковани към случващото се с Александър Лазаров, който продължава своята битка за място в квалификациите на Аустрелиън Оупън и макар болест да му попречи през изминалата седмица да е в най-добрата си кондиция, то през настоящата световният номер 277 ще вземе участие на Чаланджъра в Андрия. Турнирите и шансовете за Алекс намаляват все повече с идването на официалния край на тазгодишния тенис сезон и оскъдното оставащо време, но съдейки по мотивацията на българина, той изглежда напълно готов да даде всичко от себе си в името на това да осъществи целта си за класиране за пресявките в Мелбърн след по-малко от два месеца.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Кузманов се завръща в топ 200; Андреев с рекордно класиране Мартин Петков
Теми:  
atp | адриан андреев | александър лазаров | бг тенис | бгтенис | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook