Ранглисти: Надал прелетя с над 100 места напред; Алкарас се отдалечава от върха

от в 08:39 на 22.04.2024
Елеонора Александрова

Барселона, Мюнхен и Букурещ имат своите нови шампиони, а разместванията в ранглистата са не едно или две.

Новак Джокович, Яник Синер, Карлос Алкарас, Даниил Медведев и Александър Зверев ще продължават да оглавяват петицата, като Алкарас се отдалечава от първите двама, защото нямаше възможност да защитава титлата си в Барселона и вече е на над 500 точки от Синер и близо 2000 точки от Джокович. С първата си титла на ниво ATP 500, Каспър Рууд не само, че ще запази 6-тата си позиция, но и все по-уверено се доближава към топ 5. Разликата между Рууд и Григор Димитров, който остава 10-ти, ще бъде 840 точки, а първата ни ракета ще е в много удобна позиция да атакува по-високите места в топ 10.

С финала си в Мюнхен, Тейлър Фриц си върна статута на първа ракета на САЩ, като от днес той ще е под номер 13. С една позиция отстъпват Уго Юмбер и Бен Шелтън, които ще са 14-ти и 15-ти. Шампионът в немския град, Ян Ленард Щруф ще се изкачи с 4 места и от днес ще е световен номер 24. 

След като стигна до полуфиналната фаза в Барселона, един от най-прогресиращите тенисисти през последните 12 месеца, Томас Мартин Ечевери, ще направи нова крачка в развитието си, изравнявайки най-добрия си ранкинг - 27-мо място. Ново най добро класиран ще запише и тийнейджъра Артур Фис, който шокира Алекс де Минор в испанския град и ще е на само две позиции от дебют в топ 30.

Най-голямото изкачване в топ 100 е за Мартон Фучович, който преминава с цели 29 позции напред, след като спечели титлата в Букурещ и е от днес е номер 53 в класацията, а сериозен прогрес отбелява и неговия подгласник Мариано Навоне, който вече е 41-ви.

Рафаел Надал, който направи своето голямо завръщане на клей кортовете и дори записа своята първа победа на любимата си настилка от 681 дни насам, също прави изключително сериозна стъпка напред Матадора, който бе под номер 644, в хода на надпреварата, от днес ще направи своето завръщане в топ 600, изкачвайки се със 132 места и от днес ще е 512-ти, а вероятно това вихрено изкачване ще продължи, имайки предвид намеренията на Матадора да играе в Мадрид, Рим и на Ролан Гарос.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Надал прелетя с над 100 места напред; Алкарас се отдалечава от върха Елеонора Александрова
Теми:  
atp | артур фис | григор димитров | каспър рууд | ранглисти | рафаел надал | стефанос циципас | тейлър фриц | томас мартин ечевери

Коментари





Следвайте ни в Facebook