Ранглисти: Огромен скок за шампионката Колинс; сериозни размествания в топ 10

от в 11:02 на 08.04.2024
Елеонора Александрова

Изминалата тенис седмица не бе по-малко интересна и за жените, които също тестваха своите умения на клей преди големите надпревари. Турнирът в Чарлстън, който винаги ни е предлагал силни имена, бе спечелен от представителката на домакините, Даниел Колинс, а Камила Осорио донесе радост в родината си в втора титла на ниво WTA-250.

Шампионката от Маями и Чарлстън отново показа защо е тенисистката, намираща се във формата на живота си. С втората си поредна титла и 13-тата си победа поред, американката, която бе под номер 22, се изкачи със 7 позиции и от днес тя ще направи своето завръщане в топ 15.

Известни промени има и в топ 10, където миналогодишната шампионка в американския град, Онс Жабер претърпя ранно поражение именно от настоящата шампионка, ще отстъпи с 3 позиции и вече ще е 9-та в световната ранглиста. Благодарение на поредното си силно представяне, класирайки се за полуфиналите на надпреварата, Мария Сакари, се изкачи с още едно място и е под номер 6, a  Кинвен Женг  и Макрета Вондроушова прогреситат до съответно седмо и осмо място.

Бившата представителка на топ 40, Камила Осорио бе извън топ 80 в хода на турнира в Богота, ала благодарение на победата си над първата поставена, Мари Бузкова, южноамериканката се изкачи с цели 22 позиции и от днес тя ще е под номер 63.

Първата ми ракета при жените, Виктория Томова, която отпадна във втория кръг на турнира в Чарлстън от Сакари, остава 74-та в WTA ранглистата, а лидерка продължава да бъде Ига Швьонтек, която е следвана от Арина Сабаленка, Коко Гоф, Елена Рибакина и Джесика Пегула.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Огромен скок за шампионката Колинс; сериозни размествания в топ 10 Елеонора Александрова
Теми:  
wta | виктория томова | Даниел Колинс | камила осорио серано | мария сакари | ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook