Ранглисти: Рекордни класирания за Андреев и Кузманов; Димитров запазва позиции

от в 03:22 на 12.04.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев и Димитър Кузманов участваха на една и съща надпревара през миналата седмица и дори достигнаха до една и съща фаза. Става дума за Чаланджъра в Оейраш, който донесе сериозна доза позитивни емоции на двамата ни представители, които се класираха за четвъртфиналите. Това бяха изобщо първи победи за Андреев на това ниво и неговият успех му носи изкачване с десет позиции, като вече заема 377-мо място в световната класация.

Мико пък трябваше да се откаже от по-нататъшните си евентуални срещи в турнира, тъй като получи травма в областта на десния лакът, но все пак втората ни ракета добави ценни точки към актива си в своята борба за класиране на Ролан Гарос и също така от днес записва личен рекорд в ранглистата, издигайки се до 240-та позиция.

Григор Димитров нямаше състезателни изяви през изминалите дни, ала успява да запази своето 17-то място и ще се надява да надгради над него на предстоящия Мастърс в Монте Карло.

Водач в подреждането си остава Новак Джокович, който вече е сериозно заплашаен от Даниил Медведев, а Рафаел Надал също има своите пртенции към обратно изкачване на върха, имайки предвид началото на любимия му клей сезон.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Рекордни класирания за Андреев и Кузманов; Димитров запазва позиции Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | григор димитров | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook