Ранглисти: Сериозен скок и рекордно класиране от началото на 2021-ва насам за Григор

от в 08:56 на 16.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров имаше фантастичен рейд на надпреварата в Шанхай, където достигна до своя 9-ти полуфинал от сериите "Мастърс". Българинът категорично показа най-добрата си игра от началото на сезона, сломявайки съпротивата дори на самия Карлос Алкарас, а освен това записа престижни победи над Александър Вукчи, Карен Хачанов и Николас Джари.

Така първата ни ракета достигна поне до 1/4-финалите на всеки един турнир от азиатското турне, в който се включи и заслужено прибави нови 315 точки към актива си в световната ранглиста, като ще се изкачи с цели три позиции, заемайки 16-о място в класацията на ATP.

Димитров вече има актив от точно 2195 пункта и записва своето рекордно класиране от близо 3 години насам, тъй като за последно е заемал толкова челни позиции на 15.03.2021г. 

За Григор, то през тази седмица предстои почивка, а от идния понеделник му предстои да се включи на ATP 500 надпреварата във Виена, където има да защитава 1/2-финал от миналата година, а впоследствие ще закрие сезона с участие на "Мастърса" в Париж.

Припомняме ви, че за нашия сънародник ще бъде от ключово значение да запази мястото си в топ 16 до края на сезона, защото това ще му позволи да има по-благоприятен жребий на Аустрелиън Оупън догодина и евентуално не би срещнал по-висококласиран от себе си състезател през първите три кръга, ако не допусне спад в подреждането.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Сериозен скок и рекордно класиране от началото на 2021-ва насам за Григор Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook