Ранглисти: Томова отбелязва личен връх; Кузманов излиза от топ 300 за пръв път от 5 години

от в 00:15 на 17.06.2024
Елеонора Александрова

Макар и без Григор Димитров, българското участие през изминалата седмица бе силно забележимо.

През последните седмици Виктория Томова се намира в една от най-добрите си форми някога. Първата ни ракета при дамите стигна до първия си финал през сезона на силния WTA 125 Чалънджър турнир във Валенсия. Това позволи на най-добрата ни тенисистка да запише рекордно класиране, като от днес тя ще е под номер 63 в световната ранглиста.

На съвсем другият полюс е бившата втора ракета на България, Димитър Кузманов. Пловдивчанинът, който записа поражение на старта на Чалънджър надпреварата в Перуджа от Ласло Джере, ще напусне топ 300 за първи път от близо 5 години насам, свличайки се с цели 69 места, като от днес той ще е под номер 326. Адриан Андреев запазва своята 229-та позиция и се нарежда веднага след Григро Димитров в класацията на родните тенисисти при мъжете, а Пьотр Нестеров вече е пред Янаки Милев, изкачвайки се под номер 457, след като спечели две фючърс титли в Букурещ и заслужено вече е четвърта ракета на страната.

По подобие на Томова, Пьотр Нестеров също ще се похвали с ново най-добро класиране, като младият българин се приближават все по-убедително до българското топ 3 при мъжете, като той ще е  459-ти.

При дамите пък Гергана Топалова се свлича с десет позиции и от днес е 230-та света, а Изабелла Шиникова остава другата българка в топ 250.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова отбелязва личен връх; Кузманов излиза от топ 300 за пръв път от 5 години Елеонора Александрова
Теми:  
бг тенис | виктория томова | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook