Ранглисти: Томова с изкачване след победата си на Уимбълдън; Кузманов също със скок

от в 06:23 на 17.07.2023
Мартин Петков

Уимбълдън вече отмина, като големите шампиони на "свещената трева" са Карлос Алкарас при мъжете и Маркета Вондроушова при дамите, и предвид факта че днес отбелязваме началото на новата работна седмица, то с това настава време и за обновяването на световната ранглиста, която определено има с какво да ни зарадва по отношение на родните ни представители в двете професионални тенис вериги.

Втората ни ракета Димитър Кузманов изпрати успешна седмица, след като в отминалите дни се завърна победоносно на Чаланджър сцената, достигайки до четвъртфиналната фаза на турнира в Сан Бенедето, което му донесе 20 точки за световната ранглиста и изкачване с цели десет позиции в подреждането. Така Мико вече се намира под номер 174 в класацията на АТР, като на национално ниво веднага след него се нарежда Адриан Андреев (номер 216), който макар и да отбелязва известен спад в класирането, остава със статута си на трета ракета за родината ни.

Водещата ни тенисистка в женския тенис Виктория Томова пък прибавя 27 пункта към сметката си след успешното си представяне на Уимбълдън, където преодолея първия кръг в основната схема, благодарение на което прогресира с едно място напред в световната ранглиста и вече е рамкирана под номер 97. Други радостни новини пък ни носи и втората ни ракета при дамите Гергана Топалова, която след подобрените си резултати в последните седмици се поздравя с изкачване от девет позиции в класацията на WTA и вече заема върховата за себе си 286-а позиция в класирането. Вие пък ако искате да разгледате целия облик на подрежданията в мъжкия и в женския тенис, то можете да го направите за АТР класацията от тук, а за WTA класацията от тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова с изкачване след победата си на Уимбълдън; Кузманов също със скок Мартин Петков
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | виктория томова | гергана топалова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook