Ранглисти: Томова се завръща в топ 100; отстъпление за Кузманов и Андреев

от в 04:44 на 13.02.2023
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук, като с това настава време за обновяването на световната ранглиста, която през днешния ден не носи рекордно класиране на нито един от родните ни представители, но пък за сметка на това положителните новини са налице.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова се представи достойно на WTA 250 надпреварата в Линц през изминалата седмица, след като стартира участието си от квалификациите и след успех над "мейджър" финалистката Анастасия Павлюченкова, то нашенката намери място в основната схема. Завоюваните точки за световната ранглиста на софиянката, която отпадна в откриващия си мач в същинската фаза на състезанието, пък се оказаха предостатъчно, за да може тя да се изкачи с една позиция в подреждането, което възстанови статута ѝ на представителка на топ 100 и от днес тя заема почетното място на №100.

По-късно днес предстои на корта в Доха да видим Вики отново в действие, като тя вече спечели два сблъсъка на турнира в Близкия изток и ще търси победи над Мадисън Бренгъл, която да я изпрати в основната схема на престижната WTA 500 надпревара.

На мъжката тенис сцена през изминалата седмица страната ни не беше представена, като всеки от родните ни играчи избра да си вземе почивка преди следващите турнири в календарите им. Това доведе и до известно отстъпление в класацията на АТР за българските втора и трета ракети, съответно Димитър Кузманов и Адриан Андреев, всеки от които се разделя с четири позиции за подреждането, и от днес Мико заема 196-ото място, докато Ади бива ранкиран под №205.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова се завръща в топ 100; отстъпление за Кузманов и Андреев Мартин Петков
Теми:  
atp | wta финали | адриан андреев | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook