Ранглисти: Томова влезе сред първите 90 на света; Андреев и Кузманов напуснаха топ 200

от в 08:27 на 03.04.2023
Калоян Соколов

Новата ранглиста не е от най-лицеприятните за топ тенисистите на България, тъй като редица от тях губят позиции, но нека започнем с позитивните новини. Виктория Томова се доближава на само една позиция от рекордното си класиране и от днес заема 88-о място в световната класация. Това се дължи на отличното представяне на Вики в Маями, където тя влезе в основната схема като "щастлива губеща" и впоследствие преодоля първия кръг, надигравайки словачката Ана-Каролина Шмиедлова.

Гергана Топалова и Изабелла Шиникова пък са другите ни представителки в топ 400 на подреждането при дамите, като Гери се изкачва до върховата за нея 306-та позиция, след като достигна до полуфиналите на 25-хиладника в Палманова, докато Шиникова е под номер 390 в подреждането на WTA.

Ситуацията при мъжете е почти изцяло негативна, защото Адриан Андреев и Димитър Кузманов се разделят с мястото си сред първите 200 и от днес се намират съответно на 202-ра и 209-та позиция в класацията на ATP. Александър Лазаров пък бележи лек прогрес и вече е 281-ви, а тийнейджърът Николай Неделчев прелетява със 131 места напред и от днес е номер 1007 в ранглистата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова влезе сред първите 90 на света; Андреев и Кузманов напуснаха топ 200 Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook