Ранглисти: Цветана Пиронкова е на прага да изпадне от топ 200

от в 06:10 на 13.09.2021
Диана Андреева

Цветана Пиронкова направи "ударно" завръщане на корта през август миналана година след продължителна пауза. Това се случи именно на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open, където тя достигна до 1/4-финалната фаза. Сега обаче турнирът в Ню Йорк далеч не се разви по този начин за Цвети и тя го напусна още в самото му начало.

Пиронкова така и не успя да намери своя ритъм през 2021, а това е и причината тя да не успява да се завърне в топ 100 на световната ранглиста. Макар и едва няколко позиции да я делиха от това през пролетта, сега тя заема 184-ото място. Тъй като не успя да защити представянето си от миналия сезон, от днес Цвети отстъпва с цели 77 позиции и по този начин отново се превръща във втора ракета на страната ни.

Виктория Томова, която вече е най-високо ранкираната състезателка в Тура, състезаваща се за България, разполагаше не с една, ами с цели две възможности да се представи по подобаващ начин на US Open 2021. След като отстъпи в последния квалификационен кръг, Вики влезе в основната схема като щастлива-губеща, ала не успя да се пребори със своята опонентка и отстъпи.

Все пак с обновяването на световната ранглиста Томова се изкачва с две позиции, изкачвайки се до 115-ото място. За съжаление обаче, за Изабелла Шиникова новините не са толкова приятни. Тя се намира в неприятен момента от своята кариера и допусна пето поредно поражение в събота, а на това именно се дължи спадът й с 12 позиции до номер 238. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Цветана Пиронкова е на прага да изпадне от топ 200 Диана Андреева
Теми:  
us open | виктория томова | изабелла шиникова | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook