Ранглисти: Завръщане в топ 300 за шампиона Кузманов; огромен прогрес за Донски и Радулов

от в 00:07 на 22.07.2024
Елеонора Александрова

Изминалата седмица се оказа силна за българския тенис, като за това допринесоха Димитър Кузманов, който спечели първата си титла от 2021-ва година насам, както и силните представяния на Илиян Радулов и Александър Донски

Ранното отпадане на Виктория Томова в Будапеща няма да се отрази негативно върху ранкинга ѝ. Българката ще запази 49-тата си позиция в WTA ранглистата и през тази седмица.

Този сезон не се развиваше по желания начин за Димитър Кузманов. Третата ни ракета при мъжете се намираше в негативна серия от три поредни загуби, а негативният му баланс между победи и загуби бе показателен. Точно, когато пловдивчанинът се намираше на най-ниската си позиция от годин насам (356-то място), то той спечели втората Чалънджър титла в кариерата си, Мико ще се завърне в топ 300 и ще е под номер 287 в световната ранглиста (скок от 69 места)

Илиян Радулов и Александър Донски направиха своите дебютни победи на турнирите на ниво Чалънджър, като тийнейджърът ще направи скок от 47 места и от днес ще е 849-ти, а Донски ще се завърне в топ 1000 и ще е 888-ми, изкачвайки се с цели 117 позиции.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Завръщане в топ 300 за шампиона Кузманов; огромен прогрес за Донски и Радулов Елеонора Александрова
Теми:  
бг тенис | виктория томова | григор димитров | димитър кузманов | илиян радулов

Коментари





Следвайте ни в Facebook