Ранглисти: Зверев измести Медведев; Хуркач вече е пред Циципас, а Надал се изкачи с 29 места

от в 07:15 на 20.05.2024
Елеонора Александрова

Надпреварата в Рим при мъжете ни предложи множество изненади, което означаваше, че ще има сериозни размествания в ранглистата 

Новият шампион на италианската столица, Александър Зверев, ще се изкачи с една позиция, като от днес той ще е под номер 4, измествайки Даниил Медведев, който не съумя да защити титлата си, отпадайки на четвъртфиналите от Томи Пол и така ще той е 5-ти. Германецът се приближава към топ 3, като разликата между него и 3-тия Карлос Алкарас ще е по-малко от 1000 точки. Новак Джокович ще се поздрави със своята 426-та седмица на върха, следван от Яник Синер и Карлос Алкарас, който ще има възможността да атакува лидерската позиция в Ролан Гарос.

Положението във втората половина на първите 10 продължава да бъде много интересно, а това засяга и самия Григор Димитров. Първата ни ракета остава на 10-тата позиция с актив от 3615 пункта, а разликата между него и седмия в света, Каспър Рууд, е по-малко от 600 точки. Хуберт Хуркач и Стефанос Циципа пък размениха позиции - полякът от днес ще е 8-ми, а гъркът - 9-ти.

Силното представяне на Тейлър Фриц по време на клей сезона дава своите резултати, като американецът, който бе под номер 13 по време на турнира, ще се изкачи с още една позиция и изглежда все по-близо до завръщането си в топ 10. 

Благодарение на дебютния си Мастърс финал Томи Пол ще направи своето завръщане в топ 15. Бившият номер 12 ще бъде 14-ти от днес.

Първите две ракети на Чили, Николас Джари и Алехандро Табило, бяха двете големи изненади на турнира в Рим. Джари съумя да стигне до финала, което му осигури ново най-добро класиране в ранглистата, а именно 16-тото място. Табило, който бе полуфиналист на надпреварата, също ще запише нов личен рекорд с дебют в топ 25. 

Въпреки тежкото си поражение от Хуберт Хуркач още във втория кръг, Рафаел Надал също прави сериозен прогрес, изкчавайки се с 29 места до номер 276.

Ето и кои други тенисисти ще направят ново най-добро класиране от днес: Артур Фис (30), Джак Дрейпър (35), Жинжен Жанг (42), Лусиано Дардери (47), Флавио Коболи (56), Павел Котов (57), Тиаго Сейбот Вилд (58), Алекс Микелсен (65), Лука Нарди (70), Франсиско Комесана (87), Жунченг Шанг (89), Адам Уолтън(95).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Зверев измести Медведев; Хуркач вече е пред Циципас, а Надал се изкачи с 29 места Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | алехандро табило | Николас Джари | ранглисти | тейлър фриц | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook