Рано е за сбогуване: Иснър не даде дори брейкбол на съперника си и удължи своята кариера

от в 03:34 на 30.08.2023
Мартин Петков

Джон Иснър в дните преди тазгодишното издание на US Open обяви, че с края на турнира ще се откаже от професионалния тенис, но в хода на днешния ден върна лентата назад и постигна победа в бенефиса си. 38-годишният американец имаше пълната подкрепа на своите сънародници по трибуните и както в най-добрите си дни на корта, не отпусна дори точка за пробив на Факундо Диас Акоста, сломявайки го с крайното 6:4 6:3 7:6(1). По този начин бившият представител на топ 10 се класира за втория кръг в Ню Йорк, където в американски дерби ще срещне друг тенисист, участващ посредством "уайлд кард", в лицето на Майкъл Мо.

Началната част за двубоя протече изцяло по обичайния за гиганта развой, след като той се представяше на необходимото равнище в собствените си подавания, докато на ретур далеч не можеше да се похвали с особена успеваемост. Въпреки очакванията за предстоящ тайбрек, то с достигането на десетия гейм концентрацията на аржентинеца видимо спадна, при което Иснър мигновено се възползва от шанса си да навлезе навътре в корта в търсенето на път към мрежата, където бе безупречен, за да реализира късен пробив, отмъквайки сета.

Подемът в играта на Големия Джон се пренесе и във втората част, когато той чувстваше завидна увереност при пласирането на завършващи отигравания, като ги превръщаше в печеливши такива, с което на бърза ръка се сдоби с предимство от брейк. Оттам насетне началният удар на някогашния представител на топ 10 свърши своята работа по перфектен начин, както се е случвало хиляди пъти в кариерата на гиганта, и ветеранът се доближи на само сет разстояние от крайния успех.

В третата част местният любимец продължи все така да определя темпото на корта и неколкократно достигаше до възможности за пробив, ала Диас Акоста видимо се бе поучил от грешките си досега и залагаше на интензивността в ключовите моменти, което му помогна да отрази общо шест брейкбола и да предизвика изиграването на тайбрек. Именно дългите геймове обаче през годините се превърнаха в "обетованата земя" за Иснър, който макар и да се състазаваше в своя бенефисен турнир, не пропусна да демонстрира умението си да е клиничен при оползотворяването на шансовете си и безпроблемно затвори срещата в последователни сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рано е за сбогуване: Иснър не даде дори брейкбол на съперника си и удължи своята кариера Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | джон иснър

Коментари





Следвайте ни в Facebook