Раонич обезличи Зверев и е четвъртфиналист!

от в 08:35 на 21.01.2019
В
Милош Раонич отново напомни за най-добрите си дни в тура, надигравайки с лекота един от големите фаворити в турнира - Александър Зверев (6:1 6:1 7:6(5)).

Мачът не предвещаваше такова едностранно развитие, след като в началото двамата си размениха по един бърз брейк.

Оттам насетне обаче канадецът влезна в обичайния си непробиваем режим на сервис, а в същото време използваше всяка една възможност да играе от форхенда си и нижеше уинър след уинър. Това доведе до серия от пет поредни гейма за Раонич и така първата част вече беше в актива му.

Вторият сет отново стартира чудесно за Милош и той реализира ранен брейк.

Саша от твоя страна се опитваше да удължава разиграванията и да праща топките към обратния удар на Раонич, но той се защитаваше отлично със сечените си бекхенди, като сваляше топката много под нивото на мрежата и това затрудняваше високия германец, който правеше купища грешки.

Така се стигна до още един безпроблемен сет в полза на Милош, а нервите на Зверев не издържаха и той строши ракетата си под съпровода от бурните освирквания на зрителите по трибуните на "Род Лейвър Арена".

Третият сет предложи доста повече битка, след като Александър стабилизира представянето си от сервис линията и резултатът вървеше гейм за гейм.

При 6:5 Милош все пак достигна до два мачбола в сервиса на опонента си, ала Зверев ги неутрализира след завършващ форхенд и добре изградена комбинация, изтласквайки Раонич далеч зад основната линия и завършвайки с финна къса топка.

В крайна сметка сетът влезе в тайбрек, а там никой не съумяваше да се откъсне до 4:4.

Пръв аванс взе Милош, след като издържа при една дълга размяна на бекхенди, в която Саша допусна непредизвикана грешка.

Канадецът получи правото на два сервиса, които можеха да бъдат решаващи, а след ас и отлично излизане на мрежата и то след втори сервис, Милош Раонич бе четвъртфиналист в Мелбърн!

Раонич очаква в следващата фаза французинът Лука Пуй, който надигра в четири сета Борна Чорич,а Саша ще трябва да се примири с поредно неубедително представяне в "мейджър" турнир и големият му пробив на това ниво поне засега се отлага.

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Раонич обезличи Зверев и е четвъртфиналист! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook