Раонич отново не даде сет на Циципас и ще спори за титлата на W&S Open

от в 21:50 на 28.08.2020
Петър Колев


Милош Раонич се класира за финала на Western and Southern Open след победа в последователни сетове над поставения под №4 Стефанос Циципас. Това е втора победа за канадеца над своя млад съперник за 2020 г., като по-рано през годината, на Australian Open, бившият световен №3 отново надделя без да загуби сет. С днешната си победа Раонич си осигури място на своя четвърти финал на турнир от категорията Мастърс 1000, като в предишните си три опита той не е спечелил дори сет. Там той очаква победителя от мача между Новак Джокович и Роберто Баутиста Агут.

Началото на първия сет не предложи интрига - двамата тенисисти печелиха безпроблемно своите сервис геймове. Докато Раонич разчиташе главно на мощния си сервис, то Циципас се осланяше на страхотното си придвижване по корта и ударите си от дъното на корта. Посрещайки за спечелване на сета, гъркът се възползва от колебливия начален удар на съперника и достигна до сетпойнт, който не съумя да реализара след грешка от бекхенд. Достигна се до тайбрек, в който играчите си размениха по един минипробив. Раонич пръв достигна до сет пойнт в тайбрека, отлично навлезе в разиграване и реализира блестящ форхенд уинър по късия диагонал, за да измъкне частта със 7:6(5).

https://twitter.com/doublefault28/status/1299409144752091136?s=20

Сякаш съкрушен от загубата на първия сет, Циципас свали нивото си на сервис и започна да прави повече непредизвикани грешки. Въпреки че се измъкна от 0:30 в първото си подаване, гъркът инкасира пробив в четвъртия гейм след минаващ удар на Раонич, спомогнат от филето на мрежата. Последва сервис гейм на нула и така Раонич поведе с 4:1 гейма. До края на срещата изненади нямаше и така канадецът завоюва мястото си на финала след малко над час и половина игра на корта - 7:6(5) 6:3.

Раонич

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Раонич отново не даде сет на Циципас и ще спори за титлата на W&S Open Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook