Раонич се завърна от контузия с трудна победа в Щутгарт; Алиасим постигна рутинен успех

от в 15:50 на 11.06.2019
В
Милош Раонич направи дългоочакваното си завръщане от контузия днес, като канадецът постигна трудна победа след обрат над Алексей Попирин за крайното 6:7(8) 6:4 7:6(4) за все пак едва два часа и 12 минути тенис, а във втори кръг в Щутгарт Раонич ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга.

Подобаващо на стила на двамата тенисисти и особено на този на Раонич, мачът не се славеше с продължителни разигравания и дълги геймове. Напротив, само веднъж се стигна до дюс в рамките на откриващата част, а пробиви нямаше, като в крайна сметка двамата трябваше да играят тайбрек. В него бомбардирът от Канада реализира ранен минипробив, който задържа до 6:3, но тогава последва колапс в играта му, като в крайна сметка след пет поредни точки в своя полза Попирин измъкна сета.

Във вторя обаче подаванията на австралиеца започнаха да вървят значително по-трудно, като Раонич проби при 2:2, а до края на частта не срещна затруднения, затваряйки го с 6:4. Решаващата част започна опасно за Милош, който допусна ранен брейк и изостана с 0:2, но той моментално навакса пасива си, а до края на сета двамата едва губеха точка на начален удар, което означаваше, че решителен дълъг гейм ще реши изхода на двубоя. В него по подобие на тайбрека от първия сет Раонич реализира ранен минипробив, но този път той не бе опропастен, след като канадецът задържа аванса си до края, поздравявайки се с успеха в срещата.

 

Феликс Оже-Алиасим пък постигна рутинен успех над Ернест Гулбис в първия си професионален мач на тревна настилка изобщо след 7:5 6:3 за един час и 26 минути тенис, а във втори кръг в германския град младокът ще срещне един измежду Петер Гойовчик и Жил Симон.

В първата част двамата бяха убедителни на сервис, с изключение на откриващото подаване на Алиасим, който трябваше да отразява точка за пробив. Все пак при 6:5 в своя полза именно канадецът реализира критичен пробив благодарение на няколко непредизвикани грешки от ракетата на Гулбис.

В началото на втория сет латвиецът измъкна подаването си от 15:40, преди да изравни. Все пак по-стабилният на корта продължаваше да бъде Алиасим, който при 4:3 достигна до нови два поредни брейкшанса след нова порция от неточности на Гулбис. Бившият номер десет в света спаси първата точка за пробив, но при втората инкасира непростима двойна грешка, за която той бе сурово наказан от младия си съперник, след като Феликс затвори мача след рутинен сервис гейм, спечелен на 15.

https://twitter.com/TennisTV/status/1138421685365936129

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Раонич се завърна от контузия с трудна победа в Щутгарт; Алиасим постигна рутинен успех В

Коментари





Следвайте ни в Facebook