Раонич спаси мач пойнт и обърна Крайнович в драматичен трисетов сблъсък, Циципас продължава след отказване на Опелка

от в 05:23 на 27.08.2020
Петър Колев


Милош Раонич се класира за 1/2-финалите на Western and Southern Open след победа в три сета над Филип Крайнович, който по-рано през седмицата елиминира поставения под №2 Доминик Тийм. Канадецът достига до тази фаза на турнира от категория Мастърс 1000 в Синсинати за трети път в своята кариера - той прави това през 2014 г., когато отпада от Роджър Федерер, и през 2016 г., отстъпвайки на Анди Мъри.

Раонич беше първият, достигнал до точки за пробив благодарение на мощните си форхенди от дъното на корта. Крайнович показа хладнокръвие и измъкна сервис гейма си и на своя страна реализира пробив след няколко дълбоки ретура при подаването на канадеца. Въпреки че поведе с 0:30 на сервис на сърбина, бившият №3 не успя да достигне до шанс за моментален рибрейк и по този начин Крайнович затвърди пробива си за 3:1. До края на частта и двамата тенисисти не изпитваха затруднения по време на сервис геймовете си, като темпото на разиграванията се водеше от сервиращия, и по този начин световният №32 поведе в общия резултат - 6:4.

https://twitter.com/atptour/status/1298771265717583872?s=19

Вторият сет започна по идентичен начин спрямо предишния - канадецът беше първият, достигнал до точки за пробив при първото подаване на противника, но благодарение на отличния си сервис, дълбоките си и агресивни удари от дъното на корта и прецизните излизания на мрежата, Крайнович спечели 9 поредни точки, за да измъкне гейма си и от своя страна да осъществи пробив. Раонич започваше да става все по-конкурентен в сервис геймовете на противника си. Посрещайки за оставане в мача, канадецът изпълни много качествени ретури, които предизвикваха грешки на сърбина. Така канадецът реализира пробив в последния възможен момент, а Крайнович рязко понижи нивото си на игра. Той изигра ужасен тайбрек, като по този начин позволи на противника си да изравни сетовете - 7:6(2).



Последната част започна изключително равностойно, като до 3:2 гейма в полза на Крайнович сервиращите не изпитваха затруднения по време на своите подавания. Шестият гейм продължи над 10 минути - в него Раонич трябваше да спасява три точки за пробив, но в крайна сметка показа хладнокръвие и благодарение на мощните си сервис и форхенд измъкна гейма. Сервирайки за оставане в мача при 4:5, бившият №3 се изправи срещу мач бол, който той спаси след невероятно излизане на мрежата. Сякаш съкрушен от изпуснатата възможност, Крайнович изигра изключително слаб сервис гейм и допусна да бъде пробит в края на сета. Безмилостен сервис гейм на Раонич му донесе крайната победа след близо три часа игра на корта - 4:6 7:6(2) 7:5.



Своето място на 1/2-финалите на турнира намери и поставеният под №4 Стефанос Циципас, след като неговият съперник Райли Опелка се отказа при 6:5 гейма в края на първия сет. Американецът взе медицински таймаут заради болки в коляното, които го тормозят още от мача му срещу Диего Шварцман във втори кръг. Изиграният сет не предложи особена драма, тъй като сервиращите печелиха сервис геймовете си без големи затруднения. Единствено в единадесетия гейм Циципас достигна до две точки за пробив, но мощният сервис на Опелка го измъкна от ситуацията. Въпреки това болката в коляното не му позволи да довърши мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Раонич спаси мач пойнт и обърна Крайнович в драматичен трисетов сблъсък, Циципас продължава след отказване на Опелка Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook