Раонич спечели драматичната битка с Вавринка (видео)

от в 09:59 на 17.01.2019
Георги Христов

Милош Раонич елиминира шампиона от 2014 година Стан Вавринка след четири поредни тайбрека във втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под номер 16 Раонич пласира 39 аса и надделя с 6:7(4), 7:6(6), 7:6(11), 7:6(5) след малко повече от четири часа игра.

Най-драматичен беше третият тайбрек, в който Вавринка пропусна три сетбола, макар и при сервис на съперника, а в крайна сметка канадецът го спечели с 13:11 точки.

В четвъртата част швейцърецът поведе с 5:2 гейма, като при 5:3 подаваше за изравняване на резултата, но Раонич върна пробива, а след това навакса и изоставане от 1:3 точки в поредния тайбрек, за да триумфира.

Така канадецът, който достигна поне до четвъртфиналите в три от последните четири издания на турнира, ще срещне в третия кръг Пиер-Юге Ербер от Франция, който надделя над поставения под номер 24 полуфиналист от миналия сезон Хьон Мин Сон с 6:2, 1:6, 6:2, 6:4.

За Раонич това е втори пореден успех над играч от топ 15 след Ник Кириос. "Имах голям късмет да спечеля четвъртия сет. Радостно е, че играхме и на закрито," заяви победителят.

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Раонич спечели драматичната битка с Вавринка (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | милош раонич | открито първенство на австралия | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис бг новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook