Раонич спря уморения Федерер и е на първи финал в Големия шлем (видео)

от в 18:30 на 08.07.2016
Теодор Кафеджиев

Милош Раонич се класира за първи път на финал в турнир от Големия шлем. Той победи Роджър Федерер на Уимбълдън след 6:3, 6:7(3), 4:6, 7:5, 6:3 за три часа и половина игра. Швейцарецът очевидно не бе в оптимално състояние в края след петсетовия двубой и срещу Марин Чилич в предишната фаза.

Важно е да се отбележи, че досега състезател представляващ Канада не бе достигал до финал в турнирите от топ 4. Освен това е и първият роден след 1990-а тенисист с подобно постижение. Също така в кариерата си Раонич никога не е печелил турнир на трева.

"Определено тази загуба боли. Бях толкова, толкова близо," заяви Федерер след мача и обяви, че смята да участва в Уимбълдън и през 2017-а. Досега той не бе губил в полуфиналите на надпреварата в  Лондон.

Вижте галерия снимки от двубоя!

В първия сет Раонич проби за 3:1 на 30 и след това затвори тази част от четвъртия сетбол с 6:3.

Без нито един пробив се развиваше ситуацията и след почивката до логичния тайбрек. В него Федерер бе много убедителен и се наложи със 7:3 точки.

Първият пробив в подаването на Раонич дойде в третия сет, когато Федерер поведе с 4:3. Това му бе достатъчно, за да затвори с 6:4.

Особено драматична бе четвъртата част. Федерер пропусна аванс от 15:40 при 2:2, а след това и 30:40 при 4:4. В 11-ия гейм Федерер пък дръпна 0:30, но и тогава Раонич обърна. Канадецът направи не само това, но успя да пробие в следващия гейм и вкара мача в пети сет - 7:5. Две от точките в гейма бяха след двойни грешки на бившия №1. Интересното е, че в този сет Федерер спечели четири разигравания повече и въпреки това го загуби.

Преди началото на петата част Федерер повика и физиотерапевт на корта заради проблем в крака.

При 2:1 и точка за пробив за Раонич Федерер спря играта заради падане на корта и отново повика физиотерапевт заради коляното си. В крайна сметка Раонич проби в този гейм и до края нямаше проблеми.

"Това е един от най-добрите ми мачове в психологически план. Имах проблеми в третия и четвъртия сет, но съумях да направя обрат. Това е изумително постижение за мен," заяви Раонич веднага след срещата.

Така във финала канадецът очаква Анди Мъри, който победи Томаш Бердих.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Раонич спря уморения Федерер и е на първи финал в Големия шлем (видео) Теодор Кафеджиев
Теми:  
милош раонич | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook