Равенството е възстановено: Звездното дуо Алкарас и Зверев беше сразено от Световния отбор

от в 00:44 на 21.09.2024
Елеонора Александрова

Тейлър Фриц и Бен Шелтън победиха звездния тандем на Карлос Алкарас и Александър Зверев в четвъртия мач от първия ден на Laver Cup и донесоха ценна втора точка за своя тим, като по този начин силите между двата отбора "Свят" и "Европа" са напълно изравнени, тъй като резултатът е 2:2 преди решителните два дни от състезанието.

Бронзовият медалист от Париж при двойките и младата надежда на САЩ, показаха по-голямо хладнокръвие и по-висококачествен тенис, с което взеха връх над двамата представители на топ 3 поединично, надигравайки ги със 7:6(5) 6:4 за 1 час и 37 минути игрово време.

Американците наложиха много високо темпо в първите минути на срещата и изглеждаха отлично сработени като тандем. Техните съперници пък нямаха отговор на безпогрешната игра от начален удар на представителните на отбор "Свят", а Фриц и Шелтън заслужено съумяха да реализират пробив в четвъртия гейм. 

Постепенно Алкарас и Зверев се окопитиха и увеличавайки броя на завършващи си удари, редуцирайки значително своите неточности в близост до мрежата. Представителите на отбор "Европа" показаха класата си, когато техните съперници сервираха за спечелването на сета и изравниха при 5:5, за което главна заслуга имаха невероятните ретури на германеца. 

Сервиращите бяха безпогрешни в следващите минути и така се стигна до тайбрек. Дългият гейм ни предложи напълно равностойна битка, като всичко се реши от един мини пробив обаче, който американците реализираха още в третата точка и именно той се оказа достатъчен за тях, за да спечелят сета.

Втората част започна значително по-добре за Алкарас и Зверев, чиято колективна игра ставаше все по-добра, докато техните съперници влошиха сериозно качеството на ретурите си.

В резултат на това, в четвъртия гейм, отбор "Европа" имаше цели 4 брейкбола, ала в този момент Фриц и Шелтън стабилизираха играта си и съумяха да се спасят от трудното положение, за да запазят паритета в резултата.

Подемът в представянето на представителите на Световния отбор продължи и в деветия гейм, когато те реализираха решителен пробив, а впоследствие "червените" сложиха точка на спора при собствен сервис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Равенството е възстановено: Звездното дуо Алкарас и Зверев беше сразено от Световния отбор Елеонора Александрова
Теми:  
atp | laver cup | александър зверев | бен шелтън | карлос алкарас | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook