Равенството в Laver Cup е възстановено: Фриц надделя в битката на шампионите от ИУ

от в 20:00 на 24.09.2022
Мартин Петков

Вторият ден от Laver Cup започна с епичен успех на Матео Беретини над Феликс Оже-Алиасим, посредством който италианецът изведе тима от Стария континент напред в общия резултат с 4:2 пункта. Непосредствено след тях на корта излязоха последните двама шампиони от Индиън Уелс - Тейлър Фриц и Камерън Нори, които ни предоставиха поредния спектакъл в лондонската "O2 Arena", но в крайна сметка американецът демонстрира по-здрави нерви във важните моменти и надделя с 6:1 4:6 10:8, носейки двете точки на световния тим и ново равенство в съревнованието - 4:4.

Началото на двубоя изцяло принадлежеше на световния номер 12, който трупаше огромен брой позитиви на сметката си от форхенд и се нуждаеше от четвърт час на корта, преди да поведе с два пробива аванс. Британецът все пак съумя да се разпише в резултата, като наруши серията на противника, но скоро Фриц отново блесна в добра светлина на ретур и узакони предимството си с успех в откриващия сет.

Във втората част напълно обратно на случващото се към този момент европеецът показа, че не е готов да се предаде и под наставленията на всички елитни състезатели в ъгъла си проби на нула. Мигновено се забеляза контраст в интензитета на първата ракета в селекцията на Джон Макенроу, който се реабилитира и навакса изгубеното, като дори пропусна брейкбол, за да излезе на "пол позишън" за крайния успех - 3:3. Постепенно Нори стабилизира играта си за сметка на американеца, който все по-често грешеше, и след като с изящен форхенд реализира късен пробив, беше безупречен на собствен сервис, за да предизвика изиграването на решителен супер тайбрек.

В него световният номер 12 пръв на два пъти порази сервиса на съперника, като демонстрира способностите си в офанзивен план, повеждайки с 5:2 точки. Отговор от британеца последва мигновено и той изкова успех в разиграване с 24 удара, което му вдъхна кураж да тръгне напред и скоро двата минипробива пасив за отбор Европа бяха изпратени в историята. Развоя на събитията продължи в това русло и двамата отново си размениха по два пъти своите подавания, за да настане пълно равенство при 8:8, но две поредни грешки от ракетата на Нори означаваха победа за Фриц и причисляване на две точки към актива на отбор Свят.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Равенството в Laver Cup е възстановено: Фриц надделя в битката на шампионите от ИУ Мартин Петков
Теми:  
laver cup | европа | камерън нори | свят | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook