Равносметката след US Open: Григор с най-лошия си сезон в Шлема от 9 години насам

от в 15:26 на 09.09.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров играеше отличен тенис в края на миналия сезон, когато достигна до полуфиналите в Индиън Уелс и очакванията км първата ни ракета бяха високи преди началото на 2022-ра. За негово и наше съжаление обаче, то тази положителна инерция не беше пренесена през тази година, като травмите също бяха сериозен враг на на най-добрия български тенисист. Все пак той отново демонстрира класата си на Мастърса в Индиън Уелс, достигайки до четвъртфиналите, а също така направи сравнително успешен клей сезон, само че му се налагаше твърде често в турнирите да среща един от големите майстори на червената настилка, а именно Стефанос Циципас.

Няма обаче как да не отчетем, че резултатите на родния ни представител в надпреварите от Шлема не бяха никак задоволителни. Димитров първо допусна загуба във втория кръг на Аустрелиън Оупън от Беноа Пер, който наскоро излезе от топ 150 и рядко изобщо печели мачове в последните 12 месеца. Впоследствие Димитров отпадна в 1/16-финалите на Ролан Гарос, където отстъпи в последователни сетове на Диего Шварцман. Всъщност турнирът в Париж се оказа най-успешен за нашия сънародник в хода на сезона, защото травма го спря на старта на Уимбълдън, докато на US Open съумя да постигне само една победа, след което бе победен от Брендън Накашима.

Така Григор не съумя да достигне до осминафиналите на "мейджър" състезание за пръв път от 2013-та година насам. Тогава 22-годишният талант отново имаше най-добри изяви на Ролан Гарос, продължавайки до третия кръг, в който загуби от Новак Джокович. Другите му участия пък определено не отговаряха на тогавашните очаквания към него, като той не можа да запише победа в Мелбърн и Ню Йорк, а на Уимбълдън беше сензационно отстранен от квалификанта Грега Жемля във втория кръг на турнира.

Положителното е , че сезон 2014 беше един от най-добрите в кариерата на първата ни ракета и той записа дебютното си класирине на полуфинал в Големия шлем, така че се надяваме и този път бившият номер 3 да забрави бързо скорошните неуспехи и да се завърне към обичайното си равнище на игра.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Равносметката след US Open: Григор с най-лошия си сезон в Шлема от 9 години насам Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | голям шлем | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook