Разгромен успех превърна Бенчич в първата полуфиналистка на Miami Open 2022

от в 00:02 на 30.03.2022
Диана Андреева

Висококачествен тенис превърна Белинд Бенчич в първата полуфиналистка на Miami Open 2022. През днешния ден Бенчич нито за момент не се разконцетрира и надделя категорично над Дария Савил с 6:1 6:2. Без загубен сет, швейцарката намери място сред най-добрите четири, където й предстои ново изпитание в лицето на поставената под номер девет в надпреварата - Даниел Колинс, или 4-кратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака. 

Срещата започна с ранен пробив в полза на Бенчич и тя бързо показа на своята съперничка, че се намира в далеч по-добра моментна кондиция. Швейцарката печелеше всяка една по-продължителна размяна и с лекота намираше път към мрежата, където беше напълно безпогрешна, а всичко това доведе до втори брейк преднина в полза на световната номер 28 за 4:1. След като за трети път от началото на срещата златната медалистка от Токио отмъкна подаването на Савил, сетът заслужено отиде в нейния актив. 

Втората част се разви напълно аналогично, като австралийската състезателка трябваше да се бори за всяка една точка на сметката си. Бенчич от своя страна пък ставаше все по-уверена с напредването на мача и установи абсолютна доминация на корта, което и доведе до изхода на срещата. Савил все пак съумя да се спаси от "геврека", когато намали пасива си от 0:4 до 2:4, но това далеч не й бе достатъчно и без да отпуска нито гейм повече на опонентката, световната номер 28 с лекота доведе двубоя до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разгромен успех превърна Бенчич в първата полуфиналистка на Miami Open 2022 Диана Андреева
Теми:  
wta | белинда бенчич | бенчич | дария савил | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook