Разгромът на турнира: Медведев тотално отчая Боржеш и оформи мечтан 1/4-финал със Синер!

от в 00:11 на 03.09.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев се класира за своя шести пореден 1/4-финал на US Open, надигравайки предпоследния останал непоставен тенисист в основната схема, а именно Нуно Боржеш. Световният номер 5 напълно отчая своя съперник и го накара да изглежда абсолютно безпомощен на корта, надигравайки го с разгромното 6:0 6:1 6:3 за 1 час и 48 минути игрово време.

Бившият шампион се срещна с Боржеш на същата фаза на Аустрелиън Оупън, когато португалецът беше отстранил Григор Димитров и тогава станахме свидетели на сериозна битка, но този път фаворитът беше абсолютно безпощаден и в следващата фаза можем да станем свидетели на мечтан мач между него и Яник Синер, ако световният номер едно преодолее съпротивата на коравия Томи Пол.

Първият сет се превърна в същинска наказателна акция на руснака, който играеше необичайно агресивно и имаше над два пъти повече уинъри спрямо непредизвикани грешки. Аутсайдерът беше на абсолютно противоположния полюс и на всичкото отгоре вкарваше едва 31 процента от първите си подавания в игра, а това бе крайно недостатъчно за човек с качеството на ретура на някогашния номер едно, чиито силни изяви му позволиха да не отпусне нито гейм на португалеца в откриващата част.

Нивото на Медведев спадна сериозна във втората част и световният номер 34 най-после се разписа, за да открие резултата - 1:0. Тогава обаче изявите на Боржеш станаха даже по-кошмарни от тези в миналия сет и той допусна цели 20 непредизвикани грешки в следващите 6 гейма, които до един завършиха с успех на руснака и той се откъсна напред с 2:0 в отделните части.

Боржеш нямаше какво да губи и започна тотално да експериментира в третия сет, където не спираше с постоянните излизания към мрежата и опити за завършващи удари от всяка една точка на корта. Този нов подход извади именития му съперник от ритъм и по-нискоранкираният тенисист проби за преднина от 2:1. За негово съжаление, то играта точно тогава беше прекъсната заради включване на противопожарната аларма, а изглежда този епизод уби изцяло инерцията на португалеца и той взе само един гейм до края на срещата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Разгромът на турнира: Медведев тотално отчая Боржеш и оформи мечтан 1/4-финал със Синер! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | даниил медведев | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook