Раждането на нова звезда: Играч без мач в АТР не даде нито сет на топ поставения в Куинс!

от в 17:53 на 14.06.2022
Владислав Риждов

Още в първия ден от старта на АТР 500 турнира в Куинс видяхме отпадането на цели трима от поставените състезатели. Днес изненадите продължиха с пълна сила, след като преди минути надпреварата напусна и водачът в схемата Каспър Рууд. Финалистът от Ролан Гарос трябваше да се изправи на старта срещу 180-ия в света Райън Пенистън, който до днешния ден нямаше нито един мач на ниво АТР, но това не му попречи да разочарова именития си съперник и в крайна сметка да го победи с 7:6(4) 7:6(2). 

Левичарят започна да създава проблеми на Рууд мигновено след началото на срещата, като достигна до цели 4 точки за пробив в откриващото подаване на норвежеца, но финалистът от Ролан Гарос не позволи да се стигне до изненада на старта. Оттам нататък доминираха сервиращите и равенството остана водещо до 4:4, преди да станем свидетели на първите по-критични моменти в сета за първия поставен. Пенистън показа уверени действия при ретур и с добре конструирани атаки си извоюва два скрити сетбола, повеждайки с 15:40. Рууд обаче остана хладнокръвен и с прецизна игра отрази двата шанса за британеца, а в края скандинавският състезател на свой ред имаше възможност да приключи частта в своя полза, но не оползотвори единственият си брейк шанс до момента, и така се стигна до тайбрек. Той започна добре за световния номер 5, който дръпна с 2:0, но вдъхновеният представител на домакините продължаваше да се чувства комфортно върху тревната настилка и направи серия от пет последователни точки, след които да се доближи само на сет от сензацията.

По сходен начин се развиваше и играта след нейното подновяване, с равностойни действия и от двете половини на корта. Двамата продължиха да са солидни на начален удар и нито един не успяваше да вземе превъзходство в началото. Това стана факт едва в седмия гейм, когато считаният за фаворит се добра до пробив на нула, но отговорът от страна на дебютанта не закъсня и отново паритетът бе възстановен. Това доведе до нов тайбрек, в който отново 26-годишният британец изгря с блестящата си игра и даде само две точки на топ поставения, поздравявайки се с най-голямата победа в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Раждането на нова звезда: Играч без мач в АТР не даде нито сет на топ поставения в Куинс! Владислав Риждов
Теми:  
атп | каспър рууд | обзор | райън пенистън | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook