Разиграването на мача: Григор вдигна покрива на залата с мълниеносна форхенд права (видео)

от в 10:55 на 20.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров отново открадна шоуто на корта по време на 1/2-финалния си двубой в Стокхолм срещу Талон Грийкспор. Българинът спечели разиграването на мача, което завърши след светкавична форхенд права и буквално вдигна покрива на залата във въздуха, след като зрителите аплодираха бурно отиграването на нашата първа ракета дълго след края на точката.

Въпросното разиграване се състоя в петия гейм на втората част, като българинът водеше с 3:1 гейма и беше на линията за сервис, но седмият поставен имаше преднина от 15:30. Точката започна с размяна на сечени бехенди, след което Григор се измести на своя форхенд и пое инициативата, но в един момент не осъществи чист контакт с топката и това позволи на Грийкспор да обърне хода на размяната от дъното на корта.

Нидерландецът започна да осъществява максимален натиск към длановия удар на световния номер 10, който обаче нямаше никакво намерение да играе в защита и обърна посоката след изпълнен форхенд по правата с къс замах, след който неговия съперник остана напълно безпомощен, а публиката изпадна в екстаз.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Разиграването на мача: Григор вдигна покрива на залата с мълниеносна форхенд права (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | Highlights | бгтенис | видео | григор димитров | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook