Разказ от първо лице: Халеп за популярността, напрегнатите моменти и очакванията

от в 21:01 на 13.11.2020
Калоян Пламенов

Как славата повлия на Симона Халеп? Румънката реши да коментира обширно тази тема, докато се отдава на почивката си преди началото на новия сезон през 2021 година.

"Преди шест години тенисът промени целия ми живот. Играх на първия си финал в "Големия шлем", направих го на "Ролан Гарос". Никой румънец не бе достигал до финал на "Шлема" от 1978 година насам. Тогава всички усетиха силни емоции и повярваха в моето бъдеще. Беше просто решено, че ме очакват големи успехи и мога да спечеля турнир от най-голямата верига", спомня си Халеп.

"За един миг станах популярна, много популярна. Хората започнаха да ме разпознават по улиците, искаха автографи и снимки. Настъпи значителна промяна и не ми беше никак лесно да се справя с нея".

"През това време обаче научих доста неща. Опитах се да се насладя максимално на вниманието, но беше адски стресиращо. Имах нужда от много енергия, това е. Продължих обаче да се фокусирам върху кариерата ми и да търся баланс. Бях любезна и отговарях на феновете, но останах съсредоточена върху упоритата работа на тренировките и корта. Това ми бе нужно, за да мога все пак да постигам целите си".

"Чувството да покажа на света, че мога да печеля постоянно ме мотивираше наистина много. Това усещане винаги беше в главата ми. Постепенно започнах да се справям все по-добре с работата под натиск". 

"Осъзнах обаче, че не всичко трябва да е на всяка цена. Най-важното в крайна сметка е упоритата работа, резултатите постепенно идват. Ако давате винаги по 100% от себе си, тогава няма да съжалявате". 

"Ако не се получава, тогава явно не сте работили достатъчно усилено и трябва да поработите повече". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разказ от първо лице: Халеп за популярността, напрегнатите моменти и очакванията Калоян Пламенов
Теми:  
симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook