Различни класи: Томова старира с пробив, но след това беше разгромена от Гоф в Ухан

от в 10:30 на 09.10.2024
Елеонора Александрова

Коко Гоф сложи край на българското участие на WTA 1000 надпреварата в Ухан и записа своята седма поредна победа. Световната номер 4 се оказа недостижимо препятствие за Виктория Томова и нашата първа ракета нямаше никакви шансове в най-големия си мач досега в кариерата, отстъпвайки с 1:6 2:6 за 1 час и 16 минути игрово време. По този начин миналогодишната носителка на трофея от US Open си осигури среща в третия кръг с една измежду Марта Костюк и Аманда Анисимова, а добрите новини за ВИки са свързани, че тя изпраща едно много положително азиатско турне, достигайки до 1/4-финалите в Сеул и печелейки дебютни мачове на големите турнири в Пекин и Ухан.

Първата ни ракета даде заявка, че е готова за битка срещу суперфаворитката, като още в първия гейм тя съумя да поведе с пробив. Реакцията от Гоф обаче беше мигновена и тя не остави шансове на сънародничката ни в следващите минути, печелейки следващите 6 гейма, за да поведе в сетовете.

Във втората част Томова оказа по-сериозна съпротива на американката и всичи геймове бяха изключително завързани, но винаги по-високоранкираната състезателка печелеше най-важните точки и така тя поведе с 4:0.

Негативната серия на Вики от загубени геймове приключи и тя задържаше подаванията си до края на срещата, но нямаше никакви шансове на ретур и допусна тежко поражение в първия си сблъсък с представителка на топ 4 в своята кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Различни класи: Томова старира с пробив, но след това беше разгромена от Гоф в Ухан Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бг тенис | виктория томова | коко гоф | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook