Различни класи: Зверев не остави шансове на Руне в първия му турнир без Муратоглу

от в 00:34 на 11.08.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев затвърждава ролята си на един от фаворитите на надпреварата в Монреал. Вторият поставен изпита затруднения, но победи в два сета Холгер Руне с 6:3 7:6(5) за 1 час и 44 минути игрово време и се класира за четвъртфиналите. Във финалната осмица той ще срещне Себастиан Корда, чийто опонент на осминафиналите, Каспър Рууд, се оттегли от турнира.

Още в първите минути на срещата германецът изглеждаше по-солиден на корта. Световният номер 4 разчиташе на мощния си сервис, а силните му удари при разиграванията притиснаха сериозно младия датчанин. Това позволи на представителя на топ 5 да реализира ранен пробив. Макар и Руне да бе стабилизирал играта си, то началният удар на Зверев бе прекалено силен, за да позволи на съперника си да сътвори обрат. Това позволи на фаворита не само да запази преднината си, но и да я удвои в деветия гейм и да поведе в сетовете

Във втората част скандинавецът бе по-конкурентен на Зверев. Заредиха се бързи сервис геймове, в които интрига липсваше, като двамата тенисисти разчитаха предимно на бързи комбинации. Германецът обаче пое инициативата при 4:4, възползвайки се от серия неточности от страна на опонента си. В момента, в който Зверев сервираше за мача, Руне показа желание да се бори до последно и в този критичен за него момент той съумя да реализира рибрейк.

Въпреки неприятният за Зверев обрат, германецът стабилизира играта си и отново бе в ролята на водеща фигура, като дори при 6:5 той имаше два мачбола. Датчанинът обаче отново показа характер и ги отрази, което доведе до тайбрек. Дългият гейм се превърна в истинска наказателна акция от фаворита, който си осигури преднина от два минипробива и резултат 6:2. Макар и Руне отново да  показа характер, спасявайки четири поредни мачбола, то преднината, която Зверев си осигури бе прекалено голяма и с резултат 7:5 в тайбрека, германецът си подпечата победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Различни класи: Зверев не остави шансове на Руне в първия му турнир без Муратоглу Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | синсинати | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook