Различно място, но еднаква развръзка: Синер пречупи Джокович след първокласно тенис шоу в Рияд!

от в 20:14 на 17.10.2024
Калоян Соколов

Яник Синер показа на Новак Джокович за втори път в рамките на последните 4 дни, че в момента е по-добрият играч от него. Италианецът трябваше да хвърли далеч повече сили спрямо случилото се на финала на Мастърса в Шанхай и не остави шансове на най-успешния играч в историята на тениса, надигравайки го за четвърти пореден път - 6:2 6:7(0) 6:4 за 2 часа и 27 минути игрово време.

По този начин 22-годишният тенисист вече има положителен баланс в сблъсъците си с 24-кратния "мейджър" носител и ще има шанс да грабне 6-те милиона долара, които се полагат на шампиона в Рияд.

Участието на Джокович в Саудитска Арабия не приключва дотук, защото вдругиден той ще премери сили в спор за третото място със загубилия двубоя между Карлос Алкарас и Рафаел Надал, които ще излязат на корта след броени минути, за да определят кой ще се изправи срещу световния номер едно в битка за трофея.

Стартът беше перфектен за шампиона от US Open, който методично изтласкваше съперника си от пределите на корта и пласираше уинър след уинър. По-младият играч с лекота спечели първото си подаване, а впоследствие поведе с 0:40 на сервиса на "Джокера" и закономерно първата почивка дойде при аванс от 3:0 в полза на предварително сочения за фаворит играч.

Джокович стабилизира сериозно своя начален удар и не загуби нито точка в следващите си две подавания, но Синер също беше безупречен на собствен сервис и в осмия гейм осъществи още един брейк, за да затвори убедително откриващата част в своя полза.

Олимпийският златен медалист изглеждаше пределно мотивиран на старта на втория сет и реализира своя първи пробив срещу италианеца от седем сета насам. Радостта на балканеца обаче не продължи дълго, тъй като южнотиролецът отвърна с рибрейк на нула и вече имаше аванс в геймовете при 3:2.

Оттам насетне двамата играчи задържаха убедително подаванията си и така се стигна до тайбрек, в който сърбинът показа играта, която години наред го правеше непреодолимо препятствие за всеки един съперник в Тура и изравни общия резултат, разгромявайки водача в световната ранглиста със 7:0 точки.

Решителният сет започна по перфектен начин за Синер, който веднага се откъсна напред с пробив, само че световният номер 4 веднага възвърна паритета на корта и отрази общо 4 брейкбола, за да поведе при 3:2.

Тогава дойде ред на изключително критичен момент за младока, чийто сервис беше много сериозно застрашен при 15:40, но точно тогава той намери сили да вкара неспасяем бекхенд по правата и много скоро равенството в резултата отново властваше при 3:3.

Този момент се оказа с важно значение за развитието на двубоя, тъй като южнотиролецът натисна сериозно опонента си от ретур и се поздрави със заслужен пробив в седмия гейм, който наглед трябваше да му проправи пътя към успеха. 

Обратите обаче далеч не бяха приключили дотук и олимпийският шампион показа чудеса от храброст в защита, за да се върна на сервис линията при 4:4, ала серията от пробиви продължи и Синер получи възможност да приключи сблъсъка на свой начален удар, като този път изненади нямаше и така италианецът изстрада своя 24-ти успех в последните си 25 мача!

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Различно място, но еднаква развръзка: Синер пречупи Джокович след първокласно тенис шоу в Рияд! Калоян Соколов
Теми:  
atp | six kings slam | новак джокович | Обзори | рияд | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook