Разочарованата Швьонтек: Трябва да си почина, защото виждам само топки и ракети

от в 08:44 на 10.06.2021
Калоян Соколов

Ига Швьонтек превърна Ролан Гарос в нейно кралство през последните два сезона, след като спечели титалата през 2020-а година, не отпускайки нито сет на съперничките си, а подобна беше картината за полякината и на това издание от надпреварата, защото тя буквално разгромяваше опонентките си до фазата на четвъртфиналите.

Там обаче тя срещна вдъхновената Мария Сакари, която изнесе феноменален мач и се разправи с фаворитката за трофея, а самата Швьонтек призна впоследствие, че не е издържала на напрежението и определено трябва да си вземе по-дълга почивка от обикновено:

"Истината е, че психиката ми не издържа. Миналата година нямаше никакво напрежение върху мен, докато сега всички очакваха да спечеля турнира. Все пак съм доволна от достигането си във финалната осмица, защото това е едно добро постижение.

Сезонът ми до момента е прекалено напрегнат, тъй като играя на огромно количество състезания.Резултатите ми не са лоши, но нямам достатъчно време за възстановяване и сега ще си почина малко повече време. Имам нужда просто да затворя очи за момент, защото в последните месеци виждам само топки и ракети" - призна шампионката от Рим.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочарованата Швьонтек: Трябва да си почина, защото виждам само топки и ракети Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | интервю | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook