Разочарование за домакините от Испания: Чилич и Чорич изхвърлиха шампионите от 2019-а!

от в 03:23 на 24.11.2022
Мартин Петков

Финалите за Купа "Дейвис" през настоящото издание на надпреварата се провеждат в град Малага, където най-добрите осем държави в състезанието си оспорват на практика световната отборна титла. Домакините от Испания по-малко от месец преди заключителната фаза на турнира изгубиха най-големия си коз в лицето на световния номер едно Карлос Алкарас, който след контузия сложи преждевременен край на сезон 2022 в лично отношение, като сънародниците му през днешния ден не успяха своебразно "да влязат в неговите обувки", при което действащите вицешампиони Хърватия се поздравиха с престижен успех от 2:0 точки. "Ватрените" посредством престижния си успех над шампионите от 2019-а продължават към полуфиналите и ще срещнат състава на Австралия.

В сблъсъка на вторите ракети станахме свидетели на директен двубой между двама представители на световния топ 30 в лицето на шампиона от Мастърса в Синсинати - Борна Чорич, както и местния любимец Роберто Баутиста Агут, заел позицията вследствие отсъствието на Карлитос. В откриващия сет моментите на баланс в силите изобилстваха, но далеч по-успешната игра на високо темпо на хърватина му донесе нужното предимство и той с един пробив записа сета на сметката си. Във втората част сервиращите властваха безпрецедентно и ни направиха свидетели на тайбрек, в който Чорич запази по-голямо хладнокръвие под напрежение и донесе точка за родината си след победа в поредни сетове - 6:4 7:6(4).

В съревнованието на първите ракети на корта в испанския град излязоха бившият носител на трофея от US Open - Марин Чилич и набиращият инерция при игра в зала Пабло Кареньо-Буста. Още от дебютните минути се виждаха кадровите проблеми в началния удар на някогашния номер 3, който макар и да го закрепи с течение на срещата, то сервисът му го поддаде в най-важния момент и домакинският представител отмъкна сета. Във втората част Буста загуби от класата на първото си подаване, което го караше все по-често да греши и представителят на "ватрените" предизвика решителен сет. В него хърватинът на два пъти повеждаше с пробив аванс, но чрез серията си от неточности допускаше да бъде изравнен и тайбрек щеше да реши сета. В дългия гейм бронзовият олимпийски медалист от Токио си осигури ранно превъзходство, което поддържаше до 5:4 пункта в своя полза, но късен щурм от страна на хърватина донесе втората победа за държавата му в Малага, дошла в първокласен тенис спектакъл - 5:7 6:3 7:6(5), като сега за "шахматистите", които триумфираха в схватката още преди мача на двойките, предстои мач с Австралия.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Разочарование за домакините от Испания: Чилич и Чорич изхвърлиха шампионите от 2019-а! Мартин Петков
Теми:  
борна чорич | купа дейвис | купа дейвис финали | марин чилич | пабло кареньо буста | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook