Разочарование за Гоф: Световната номер 110 я изхвърли още на старта в Мелбърн

от в 10:05 на 17.01.2022
Владислав Риждов

Аустрелиън Оупън стартира преди броени часове, а вече станахме свидетели и на първата изненада в Мелбърн. Тя дойде от Киан Уанг, която надделя в последователни части над младата Кори Гоф - 6:4 6:2, и така изхвърли тийнейджърката още на старта на първия за годината "мейджър" турнир.

Световната №110, която нямаше записана победа на сметката си от началото на годината, първа се откъсна напред в резултата, след като двете изиграха няколко равностойни гейма. Уанг взе подаването на Гоф за 3:2, а впоследствие премина през труден сервис гейм, за да увеличи преднината си. До края 30-годишната китайка нямаше проблеми да задържи аванса си и направеният по-рано брейк се оказа достатъчен за това тя да бъде на сет от победата.

Уанг продължи да доминира и през втората част, като това си пролича още от старта на сета. Китайката не даваше никакви шансове на своята противничка и се откъсна с 3:0 в геймовете. Гоф, от своя страна, така и не намери начин да се възстанови от дупката, в която бе изпаднала, а множеството непредизвикани грешки правеха задачата за американката още по-трудна. Не след дълго Уанг увеличи водачеството си и вече бе на гейм от победата, повеждайки с 5:0. Гоф все пак избегна нулата срещу името си, но силите на световната №16 не стигнаха за нищо повече и така тя трябваше да преглътне разочарованието още на старта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Разочарование за Гоф: Световната номер 110 я изхвърли още на старта в Мелбърн Владислав Риждов
Теми:  
аустрелиън оуптн | киан уанг | кори гоф | обзор | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook