Разочарование за изненадата от АО: Световният №55 го елиминира още на старта в Делрей Бийч

от в 05:38 на 15.02.2023
Мартин Петков

Бен Шелтън безспорно се превърна в сензацията на Откритото първенство на Австралия, след като 20-годишният американец за първи път в професионалната си кариера напусна пределите на родината си за турнир, като резултатът беше повече от мечтан. Левичарят се възползва по перфектен начин от стечението на обстоятелствата в неговата част на схемата в Мелбърн огромна част от най-добрите играчи в света да се провалят, отпадайки рано в турнира, докато самият той беше непоколебим и достигна четвъртфиналната фаза.

С това си представяне на първия "мейджър" турнир за сезона световният номер 42 многократно попадна под светлините на прожекторите и макар да отпадна на крачка от полуфиналите, то мнозина вече ме предвиждат бляскаво бъдеще. През днешния ден на надпреварата в Делрей Бийч пък 193-сантиметровият левичар, чийто сервис е поразителен, направи своето завръщане в Тура след авантюрата си на Зеления континент, но сънародникът му Маркос Гирон смълча приповдигнатото настроение в лагера на колежанския шампион и го елиминира още на старта в състезанието - 6:4 6:4. Световният номер 55 за успеха си се нуждаеше от едва 66 минути на корта, с което продължава напред в турнира и във втория кръг му предстои да се изправи срещу квалификанта и световен номер 784 Матия Печотич, който в друг интригуващ сблъсък елиминира Джак Сок.

Още от самото начало на двубоя сервисът се превърна във водещото оръжие в репертоарите на двамата американци, като спадът в нечие представяне беше дочакан. Прословутата "репутация" на седмия гейм в сета застигна Шелтън, който допускаше прекомерен брой грешки в играта си, докато по-нискоранкираният му сънародник остана постоянен в действията си и направи първата крачка по пътя към победата.

На старта на втората част ранен пробив в актива на Гирон, дошъл след поредната серия неточности на четвъртфиналиста от Мелбърн, се оказа предопределящ за крайния изход на срещата, след като считаният за аутсайдер американец нито за миг не трепна на собствено подаване и без да посрещне нито един брейкбол в хода на двубоя, узакони победата си над своя сънародник и колега.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Разочарование за изненадата от АО: Световният №55 го елиминира още на старта в Делрей Бийч Мартин Петков
Теми:  
atp | бен шелтън | делрей бийч | маркос гирон

Коментари





Следвайте ни в Facebook