Разочарование за Шаповалов в Далас: Световният №97 го елиминира още на старта

от в 08:10 на 09.02.2023
Мартин Петков

Денис Шаповалов остави отлични впечатления с представянето си в началото на сезона, след като единствените му две поражения на австралийска земя дойдоха срещу Хуберт Хуркач в пет сета и вездесъщия Новак Джокович. Неубедителните резултати, които неизменно преследват канадеца в последните години, обаче далеч не го задминаха и през 2023-та, след като световният номер 97 Ийбинг Ву го повали в откриващия му мач на надпреварата в Далас след час и 33 минути на корта - 7:6(1) 6:4. Китаецът, който изгря на Чалънджър сцената през 2022-ра със силните си резултати на американска земя, прехвърли силното си представяне и в АТР Тура, като вече е част от четвъртфиналите в състезанието и очаква да срещне един измежду Адриен Манарино и Джордан Томпсън.

Началото на двубоя за световния номер 27 беше повече от разочароващо, след като той сбърка последователно поредица от удари от наглед рутинни позиции, при което аутсайдерът побърза да се възползва и светкавично излезе напред в резултата с пробив. Постепенно с течение на времето левичарят се отърси от случилото се на старта в срещата и започна да пое контрол над събитията на корта, като възстанови паритета и дори впоследствие разполагаше с така наречения "скрит сетбол", но до нещо повече не се стигна и ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него Шаповалов своеобразно доброволно предаде откриващия сет в актива на китаеца, след като непредизвиканите грешки в играта му достигнаха квота 14.

Разочарованието за фаворита придоби съвсем различни размери с настъпването на втората част, когато световният номер 97 видимо се чувстваше вдъхновен и изрази психологическото си преимущество от корта в резултата, повеждайки с пробив. Впоследствие събитията от по-рано в хода на сблъсъка се повториха и фаворитът скоропостижно се реабилитира, редуцирайки пасива си, но поредният му спад в представянето, дошъл в седмия гейм, се оказа решаващ за крайния изход на двубоя, след като Ву проби, за да се поздрави с най-голямата победа в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочарование за Шаповалов в Далас: Световният №97 го елиминира още на старта Мартин Петков
Теми:  
atp | далас | денис шаповалов | иийбинг ву

Коментари





Следвайте ни в Facebook